ПОДАТКОВА СЛУЖБА ЗАПРОВАДИЛА НОВИЙ ЕЛЕКТРОННИЙ СЕРВІС

ПОДАТКОВА СЛУЖБА ЗАПРОВАДИЛА НОВИЙ ЕЛЕКТРОННИЙ СЕРВІС
Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що з метою забезпечення зручності платників податків запроваджено новий сервіс ????«Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та отриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС».
Скориставшись новим електронним сервісом фізична особа - платник податків через Електронний кабінет зможе отримати відповідь на запит відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та отриманих податків в електронному вигляді, засвідчені кваліфікованою електронною печаткою ДПС.
Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків може бути сформований починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, у зв’язку з чим загальна кількість кварталів, яка вказується у запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів).
Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.
Інструкція щодо дій користувача для отримання такого електронного документа знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: http://tax.gov.ua у приватній частині Електронного кабінету в розділі: Допомога – ЕК для громадян – Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб осіб-платників податків.
Перевірити достовірність електронного документа можна через вебпортал Центрального засвідчу вального органу в розділі: Довірчі послуги – Перевірити підпис за посиланням http://czo.gov.ua/verife. Одержувач документа отримує можливість ідентифікувати підпис документа та перевірити цілісність електронного документа.