Карантин продовжили до 1 жовтня

Карантин продовжили до 1 жовтня
На засіданні Кабінету Міністрів України 11 серпня 2021 року прийнято рішення про продовження адаптивного карантину, а також продовження режиму надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.
За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на коронавірус.
«Міністерство охорони здоров'я готує лікарні, а кількість ліжок з підведеним киснем, за даними МОЗ, складає майже 100%. Крім того, окремо закуплено 15 тисяч кисневих концентраторів, які дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі», - відзначив Прем’єр-міністр.
Також очільник українського Уряду розповів, що за минулий тиждень в Україні зробили майже 1 млн щеплень.
«Будемо й надалі прискорювати темпи вакцинації. Вакцина у нас є в достатній кількості, аби кожен бажаючий міг отримати захист. Поставки відбуваються регулярно, як за рахунок державного бюджету, так і у вигляді допомоги від наших міжнародних партнерів», - наголосив Денис Шмигаль.
Від редакції: Тексту прийнятої постанови поки немає. Про це повідомимо додатково.
Які наслідки для бізнесу через продовження карантину до 1 жовтня?
Через продовження адаптивного карантину до 30 вересня (включно):
Податкові і ЄСВ штрафи та пеня не нараховуватимуться.
За несвоєчасну реєстрацію ПН, РК, АН, строк реєстрації яких припадає на період дії карантину (до 30 вересня включно) ДПС має не штрафувати;
Діє мораторій на окремі податкові перевірки (зокрема, і щодо ЄСВ).
Розгляд звернень до податківців (скарги, запити, зокрема, на ІПК) теж відкладається;
Допомога по частковому безробіттю буде виплачуватись.
Роботодавці можуть подовжити простій; оплачувані та неоплачувані відпустки працівникам (але лише за їх бажанням); виконання працівниками роботи дистанційно.