Оновлено перелік громад в зонах бойових дій

Оновлено перелік громад в зонах бойових дій
Оновлено перелік громад в зонах бойових дій, на тимчасово окупованих територіях та тих, що в оточенні
В оновлений на 30 квітня перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в окупації, оточенні (блокуванні), додали 11 громад Миколаївської області. Всього цей перелік містить громади 8 областей.
Мінінтеграції затвердило перелік областей для нових правил отримання допомоги переселенцями через війну. Але через подальші бойові дії виникла потреба оноаити перелік оюластей.
Так станом на 30.04.2022 року, в оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додали 11 громад Миколаївської області.
Загалом до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (15 громади), Донецької (66 громад – усі), Луганської (37 громад – усі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей.
Перелік затверджених територіальних громад можна переглянути за посиланням: https://www.minre.gov.ua/.../docs/1.dodatok_do_nakazu.pdf
Нагадаємо, що з 1 травня коло переселенців, хто зможе отримати допомогу, буде звужено! Таку допомогу надаватимуть внутрішньо переміщеним особам:
які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;
або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні),
у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.
При цьому перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.
Тобто цей перелік можна використовувати тільки з метою отримання допомоги.