Державні грантові програми для бізнесу: переробна промисловость

Державні грантові програми для бізнесу: переробна промисловость

24 червня 2022 року уряд підтримав реалізацію кількох грантових програм з підтримки підприємництва та створення нових робочих місць під час війни. Серед таких програма безповоротних грантів на створення й розвиток переробних підприємств - підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо. Грант можна буде витратити на придбання й модернізацію виробничого обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків.

“Головна мета програм – створити нові робочі місця та сприяти розвитку малого та середнього бізнесу, навіть, під час війни. Це дозволить забезпечить ріст ВВП, стійкість економіки та максимально швидке відновлення нашої країни, щоб українці, які змушені були виїхати за кордон через російську агресію могли повернутися додому”, – зазначила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.
Серед таких програма безповоротних грантів на створення й розвиток переробних підприємств - підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо. Грант можна буде витратити на придбання й модернізацію виробничого обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків.
Кошти виділяються на придбання основних засобів виробництва (верстати, технологічне обладнання) та покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію.
Перші 1000 заявників отримують грант у розмірі до 70% вартості проекту, решту 30% фінансують за власний рахунок.
Учасники можуть залучити додаткові кредитні кошти – до 16 мільйонів гривень за програмою “5-7-9” під 0%.
Підприємці мають сплатити податки та ЄСВ на суму гранту протягом 3 років, створивши щонайменше 25 робочих місць.
Поступово в Дії з’явиться можливість і деталі, як податися на кожен із цих грантових проєктів.