Гранти до 2 млн євро українським підприємствам на реалізацію проєктів

Гранти до 2 млн євро українським підприємствам на реалізацію проєктів
GIZ розробила пілотну фінансову програму співфінансування для українського бізнесу, відповідно до якої надає грантову підтримку підприємствам для впровадження найкращих доступних технологій та методів управління (НДТМ) та зменшення промислових викидів. Федеральне міністерство довкілля, охорони природи, ядерної безпеки та захисту прав споживачів Німеччини виділило витрати на реалізацію кількох демонстраційних проєктів.
Основні умови програми:
- гранти в розмірі 20% сукупних витрат на реалізацію проєкту НДТМ надано в якості співфінансування, але не більше 2 млн євро на один проєкт, у межах наявних коштів програми;
- 80% гранту виплачується частинами відповідно до плану закупівлі обладнання / послуг підприємства. 20% гранту виплачуються після проведення фінального аудиту.
Для отримання українського гранту підприємство повинно спочатку отримати кредит у банку на реалізацію проєкту НДТМ. На момент подачі Форми початкової оцінки достатньо передбачити кредитні витрати в бюджетному фінансуванні проєкту. Отримання кредиту необхідно здійснити напередодні отримання грантових коштів від GIZ. Кредитні витрати в структурі витрат на реалізацію проекту НДТМ мають складати не менше величини гранту.
Прийом документів і відбір проєктів триватиме до 28 лютого 2023 року.
Детальніше про умови отримання гранту за посиланням: https://www.giz.de/en/worldwide/117204.html...