В ІНДУСТРІАЛЬНОМУ ПАРКУ ВІДКРИЛИ ВИРОБНИЦТВО АВТОЦИСТЕРН

В ІНДУСТРІАЛЬНОМУ ПАРКУ ВІДКРИЛИ ВИРОБНИЦТВО АВТОЦИСТЕРН

Ще рік тому тут були руїни. А сьогодні індустріальний парк «Аркан» щодня оновлюється і перетворюється в сучасний європейський хаб-завод. 7 грудня тут відбулося урочисте відкриття виробництва автоцистерн «Barrel Dash». Завітав на подію і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Комерційний директор компанії «ОПТІМУС ТРАЛ» Назар Дяків говорить, що виробництво з виготовлення напівпричепів та резервуарів для нафтопродуктів відкрилося ще у вересні. А тепер на виробництві відкривають другу зміну. Говорить, тут зацікавлені, щоб хороші спеціалісти не їхали в пошуках роботи за кордон, а залишалися у Франківську і виготовляли якісний український продукт.

«Наш ринок – це здебільшого бітумовози (авто цистерни для перевезення бітуму), паливовози, газовози, а також зерновози та інші цистерни для аграрного ринку. Тут – вся виробнича лінія: від прийому розхідного матеріалу до виготовлення готової продукції. Такі підприємства в Україні можна перерахувати на пальцях однієї руки. А завод такого масштабу взагалі другий в Україні», – говорить Дяків.

Програма реконструкції заводу охоплює 3 роки. Як повідомляє міський голова, в результаті всіх робіт тут має з’явитися робота для 1500 франківців. А на днях у індустріальний парк заїде ще одна велика логістична компанія «Нова пошта», що розмістить тут свій основний термінал в області.

«Вдячний команді, яка зараз працює на заводі! Було легше знести це місце і забудувати його, але інвестор пішов іншим шляхом. Шляхом відновлення та створення проекту з великою віддачею для міста і для людей.  Тут будуть працювати люди, приноситимуть кошти додому та справно сплачувати податки. А місто зі свого боку будемо максимально сприяти, щоб цей  важливий і потужний проект розвивався. Надіюся, що заплановані грандіозні плани будуть реалізовані, виробництво запуститься і наповниться людьми», – підсумовує Руслан Марцінків.