ФСС продовжить фінансування лікарняних та декретних після 30 червня

ФСС продовжить фінансування лікарняних та декретних після 30 червня

13 квітня на позачерговому засіданні ВРУ прийнято закон, за яким фінансування лікарняних на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 продовжиться після 30 червня

Нагадаємо, що Законом "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я", норми якого набувають чинності 30.06.2021, серед іншого, було внесено зміни до ст. 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Так, у новій редакції закону було передбачено надання допомоги по тимчасовій непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми – виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними.

ФСС неодноразово наголошував, що попри цю помилкову норму все одно після 30 червня буде продовжувати фінансування лікарняних та декретних.

Також він вказував, що ВРУ має прийняти відповідний законопроект №5187, який виправить цю помилку.

І ось 13 квітня під час позачергового засідання ВРУ депутати прийняли за основу та в цілому законопроект №5187. Тож в порядку фінансування лікарняних та декретних після 30 червня нічого не зміниться.

За текстом законопроекту його норми набирають чинності з дня, наступного за днем його опублікування та вводиться в дію з 30.06.2021 р.

Звісно, закон почне діяти тільки після його підписання Президентом та опублікування в офіційних джерелах.