Зарплату збільшать з 6000 до 7700 грн

Зарплату збільшать з 6000 до 7700 грн
Підвищення зарплати вдасться досягти за допомогою додаткових нерозподілених видатків, які Кабінет міністрів України планує витратити, щоб збільшити зарплати та пенсії. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в етері телеканалу «Україна 24».
«Ми зараз розраховуємо, що ми збільшимо (мінімальну зарплату) до 7700 грн і далі нас буде зростання і далі в нас буде зростання інфляції плюс 2%. Тому ми досить помірно закладаємо зростання соціальних показників», — сказав міністр.
1 липня в Україні також зріс прожитковий мінімум, від якого залежать деякі соціальні виплати, зокрема виплати по безробіттю, виплати по вагітності й пологам, а також виплати одиноким матерям. Завдяки нерозподіленим видаткам прожитковий мінімум також підвищать, але наразі невідомо коли.
«Ма залиши фіскальний простір, йдеться мова про нерозподілені видатки, які складають від 50 до 100 мільярдів гривень, які можуть бути спрямовані на підвищення мінімальної заробітної плати, збільшення прожиткового мінімуму і передбачатиме також зростання пенсійних виплат. Це вже буде пріоритетом і визначатись при формуванні бюджету на 2022-23 роки», — додав він.
Нагадаємо, з 1 липня будуть виявляти незареєстрованих працівників. Мінекономіки дозволило проводити про інспекційні перевірки. Тепер спеціалісти Держпраці та Державної податкової служби виявлятимуть роботодавців, що використовують незадекларовану працю, та стимулюватимуть їх до переходу до формальних трудових відносин.