Відбулося спільне засідання Ради підприємців та Руху «SaveФОП»

Відбулося спільне засідання Ради підприємців та Руху «SaveФОП»

18 серпня відбулося спільне засідання Ради підприємців при виконавчому комітеті міської ради та представників Руху «SaveФОП».

Метою зустрічі було обговорення впливу прийнятих Законів 128-ІХ та 129-ІХ на мікробізнес. Нагадаємо, що згідно чинного законодавства з 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані проводити такі дії через реєстратори розрахункових операцій. До 01 січня 2021 року РРО не застосовуються ФОПами – платниками єдиного податку 2-4 груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. грн.

Як зазначають представники бізнесу, прийняття Законів негативно впливає на малий бізнес і по суті нівелює суть спрощеної системи оподаткування, адже застосування РРО, а також введення дотакових штрафних санкцій, суттєво ускладнює ведення підприємницької діяльності та створює додаткове фінансове навантаження.

Під час зустріч депутат міської ради Андрій Строїч виступив з підтримкою місцевого бізнесу та ініціатив Руху «SaveФОП». Як зазначив депутат, міська рада готова підтримати спільні напрацювання даної зустрічі та звернутися до центральних органів влади з метою збереження спрощеної системи оподаткування.

За результатами зустрічі було напрацьовано ряд дій щодо підтримки Руху «SaveФОП» в тому числі з метою розгляду та прийняття ВРУ законопроекту 3853-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а також скасування механізму кеш-бек"