Кого перевірятиме Держпраці з 1 вересня

Кого перевірятиме Держпраці з 1 вересня

Заходами контролю будуть охоплені суб’єкти господарювання, у яких за результатами інформаційної кампанії встановлена невідповідність фактичної кількості працівників даним Реєстру застрахованих осіб та у яких відсутня позитивна динаміка працевлаштування.

З червня 2020 року триває масштабна інформаційна кампанія, протягом якої інспектори праці вже роз’яснили 152 883 роботодавцям, чому неприпустимо допускати до роботи працівників без оформлення трудових відносин та які ризики незадекларованої праці.

З 1 вересня 2020 року Держпраці запланувала проведення інспекційної кампанії, під час якої будуть здійснюватися заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Інспектуваннями будуть охоплені суб’єкти господарювання, у яких за результатами інформаційної кампанії встановлена невідповідність фактичної кількості працівників даним Реєстру застрахованих осіб та у яких відсутня позитивна динаміка працевлаштування. Держпраці зауважує, що деякі роботодавці помилково вважають, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати. Однак, штрафи за допуск до роботи неоформлених працівників перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із ними. Фінансові санкції від Держпраці можуть суттєво вплинути на ваш бізнес.