День підприємця в Івано-Франківській МТГ

День підприємця в Івано-Франківській МТГ
Щороку в першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця. Вітаємо з професійним святом всіх, хто займається власною справою, створює робочі місця та наповнює місцевий бюджет!
Основу економічного розвитку Івано-Франківської міської територіальної громади складає малий і середній бізнес.
Станом на 01.01.2021р. на території громади зареєстровано 28397 СПД, з яких 14718 – фізичні особи-підприємці. Кілька років поспіль спостерігається позитивна динаміка у здійсненні реєстрації підприємницької діяльності у місті Івано-Франківську. За 7 місяців цього року кількість підприємців, які зареєстрували підприємницьку діяльність, зросла на 764 особи, що становить понад 5% у порівнянні з минулим роком. Більш ніж 50% зареєстрованих ФОП - жінки.
Напередодні свята відзначили успішних підприємців нашої громади, ними стали:
✅ Пальчак Наталія Євгенівна – фізична особа-підприємець, засновниця ТМ "СТАНІСЛАВСЬКА СИРОВАРНЯ" п.Наталя започаткувала у Івано-Франківську унікальне крафтове виробництво – сироваріння, забезпечує іванофранківців крафтовими сирами і молочною продукцією; також є співорганізаторкою Івано-Франківського Крафтового ярмарку, який розпочав свою роботу 21 серпня цьогоріч.
✅Король Надія Михайлівна – фізична особа-підприємець, М’ясний клуб "РОНДЕЛЬ". За багаторічну успішну ресторанну діяльність, адже цей заклад добре відомий у місті смачними м'ясними стравами, вже давно завоював довіру мешканців
✅Юринець Надія Ярославівна – фізична особа-підприємець, ресторанна діяльність. Представниця сфери послуг громадського харчування та ресторанного бізнесу, успішна жінка-підприємець.
✅Гринишин Анна Володимирівна – фізична особа-підприємець, Торгова мережа "Тростянецький". Торгова мережа отримала безліч позитивних відгуків, відома своїм багатим асортиментом товарів, присутністю продукції місцевих виробників, торговий сервіс на високому рівні
✅ Івасютин Марина Валеріївна– фізична особа-підприємець, власник мережі харчових напівфабрикатів ТМ "Галя Балувана". Крамничка домашніх напівфабрикатів, яка сьогодні розрослася у мережу, гаслом якої є «Для людей як для себе».
Єдиний податок є одним із стабільних джерел наповнення бюджету громади. Його частка у власних доходах загального і спеціального фонду бюджету складає 14,5%. У Івано-Франківській МТГ близько половини (46%) субʼєктів підприємницької діяльності із 28 тисяч зареєстрованих СПД, є платниками єдиного податку. За 7 місяців 2021 року у бюджет громади від єдиного податку надійшло 210,2 млн.грн., що на 30,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Варто відзначити, що за минулий рік на 2072 особи збільшилась кількість найманих працівників у субʼєктів господарювання малого та середнього підприємництва.
✅Мельник Сергій Валерійович - директор ТОВ"АРІОН", ТМ "Девайтіс", ТМ"Джерело Якова". ТзОВ АРІОН нещодавно отримав нагороду міжнародного рівня - "ГРАН-ПРІ" та "Золоту медаль" на XХІV Міжнародному конкурсі пива, безалкогольних, слабоалкогольних і зброджених напоїв, мінеральних та питних вод за високу якість мінеральної води "Джерело Якова" та "Девайтіс". Висловлюємо вдячність ТОВ "АРІОН" за участь в багатьох соціальних проєктах, за неодноразову меценатську допомогу!
✅Демчина Богдан Степанович - директор ТОВ "Мікрол", за сумісництвом голова Дорадчої ради при міському голові. Підприємство виготовляє широкий спектр компонентів та програмних продуктів в сфері промислової автоматизації, постійно працює над інноваційними розробками, оновлює асортимент, нарощує обсяги виробництва.
✅Якубишин Юрій Андрійович - директор ТОВ "Науково-виробниче підприємство "ТОПІНАМБУР". Директор Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "ТОПІНАМБУР".
Пріоритетними галузями малого й середнього бізнесу у Івано-Франківську є: промислове виробництво; торгівля та послуги громадського харчування, зокрема діяльність ресторацій, кав'ярень, піцерій тощо; туризм; інформаційні технології та креативна індустрія.
✅Кращим підприємцем у сфері торгівлі відзначено Драбчука Михайла Михайловича – фізичну особу-підприємця, власника магазину-складу «Сантехкомплект-М» - якісний сервіс обслуговування, помірні ціни, широкий асортимент товару – запорука його успіху.
Варто відзначити, що у Івано-Франківську активно розвивається й соціальне підприємництво, яке окрім комерційних цілей , спрямоване на вирішення екологічних та соціальних проблем у громаді. Серед числа соціальних підприємців у місті хочемо відзначити :
✅Веклин Михайло – соціальний підприємець, засновник майстерні з переробки текстилю, банерів, пластику та скла "RE:Лабораторія ресайклінгу"; Майстерня знаходиться на "Промприлад Реновація", є осередком активних молодих людей, у планах проводити майстер-класи для школярів, та інші цікаві й корисні івенти.
✅Вишневецька Наталія – соціальний підприємець, голова Громадської організації "ДОМ 48.24", керівниця відкритого простору "ВДОМА"; багато проєктів п.Наталії - за рівноправність жінок у суспільстві, захист їх прав, допомога жінкам у складних життєвих обставинах.
✅Плотницька Галина – соціальний підприємець, голова Громадської організації "БА І ДІ", спільноти “Ba&Di Freelance”, керівниця проєкту "Вдома у Ба і Ді", метою якого є створення умов для реалізації творчого потенціалу людей пенсійного та передпенсійного віку, зокрема інклюзивного простору взаємодії дітей віком від 2-х до 10-ти років та літніх людей – хабу "ДО БА і ДІ".
Наша громада зросла, до нас приєдналися села. Понад 1000 підприємців, які зареєстровані в селах поповнили нашу підприємницьку родину, серед них варто відзначити:
✅Рибак Михайло Васильович – директор Товариства з обмеженою відповідальністю "Явір Голд" (с. Драгомирчани);
✅Лучко Ігор Миколайович – фізична особа-підприємець (с. Хриплин);
✅Криховецька Ольга Василівна – Колективне Підприємство "Харчопромсервіс" (с. Угорники);
✅ Підлетейчук Світлана Василівна – фізична особа-підприємець (с.Крихівці);
- Ткачук Михайло Зеновійович – фізична особа-підприємець (с.Черніїв);
✅Тимчишин Іван Ярославович – фізична особа-підприємець (с.Березівка);
✅Гринів Оксана Миколаївна – фізична особа-підприємець (с.Камінне);
✅Дехтяр Михайло Михайлович – фізична особа-підприємець (с.Узин);
✅Вербовська Ольга Миронівна – фізична особа-підприємець (с.Микитинці).
Дорогі підприємці! Щиросердечно вітаємо вас із професійним святом. Кожен з Вас займається по-справжньому важливою і відповідальною роботою.
Успіхів усім вам, нехай доля чесно нагородить кожного за Вашу працю і старання.