З 27 травня запускається повноцінна робота ЄРПН та СЕА ПДВ

З 27 травня запускається повноцінна робота ЄРПН та СЕА ПДВ
Гетманцев підкреслив, що 27 травня відкривається реєстрація податкових накладних. Система працюватиме у довоєнному режимі зі застереженнями, зазначеними у Законі №2260

25 травня 2022 року Президент В. Зеленський підписав Закон №2260–IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (законопроєкт №7360).

26 травня його опубліковано в «Голосі України» №111 (7861). Тож з 27 травня він діє.

Законом передбачено багато змін для платників ПДВ щодо реєстрації ПН та РК за місяці війни та з дати набрання чинності й далі.

Зокрема, як наголосив  ввечері 26 травня Д. Гетманцев у своєму Телеграм-каналі, 27 травня  відкривається реєстрація податкових накладних. Система працюватиме у довоєнному режимі зі застереженнями, зазначеними у законі.

Підкреслимо, що від ДПС так й немає офіційного повідомлення. Про його появу розповімо окремо. 

У своєму пості Гетманцев звернувся до конвертаторів, окремих податківців та інших професійних ухилістів: «Не розраховуйте на те, що в умовах війни схемний податковий кредит пройде непоміченим». Податкова на будь-які спроби реагуватиме жорстко, за законами воєнного часу з усіма випливаючими.

Також він закликав бізнес негайно інформувати  про будь-які перекоси на місцях з боку податкової, якщо такі будуть.

Гетманцев пообіцяв  реагувати жорстко і по-воєнному.

Наостанок він підкреслив, що у ДПС абсолютно однозначне чітке завдання – забезпечити реєстрацію податкових накладних у повній відповідності до закону та вимог білого бізнесу.