Відбулось чергове засідання Дорадчої ради при міському голові

Відбулось чергове засідання Дорадчої ради при міському голові

18.06.2020р. відбулося засідання Дорадчої ради при міському голові за участі керівників промислових підприємств, представників структурних підрозділів виконавчого комітету, державної податкової інспекції та міського центру зайнятості.

З презентацією про Програму стимулювання економічного розвитку Івано-Франківської ОТГ, яку буде подано на розгляд чергової сесії міської ради виступила начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Надія Кромкач. В Програму увійшли напрацювання місцевого бізнесу, громадських організацій, ВНЗ та пропозиції структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

«У зв’язку з кризою, яку маємо зараз, багато бізнесів не можуть працювати на повну потужність. Крім того, ще не всі промислові підприємства відновили свою роботу. З них працює лише трохи більше половини. Тому чекаємо від керівників додаткових пропозицій щодо програми», – зазначила заступниця начальниці управління економічного та інтеграційного розвитку Світлана Криворучко.

За словами керівника ТДВ «Івано-Франківський хлібокомбінат» Галини Іщак, виклики були й перед тими підприємствами, які не переставали працювати у часі карантину. Адже треба було організувати довіз своїх працівників, бо 80% працівників на підприємстві – мешканці області. Крім того, додаткові витрати на засоби особистого захисту та дезінфектори. Звичайно, впали і продажі. Та все ж вдалося уникнути скорочень та зберегти робочі місця.

«Важливо, щоб в цей нелегкий час ми вистояли. А наша економіка – працювала. Статистики невтішна – карантин продовжено до 31 липня. Вдячний підприємцям, які в часі карантину не скорочували робочі місця. Ми, в свою чергу, зробили все від нас залежне, щоб спростити підприємцям вихід з карантину. Така співпраця важлива для всіх», – підсумував міський голова Руслан Марцінків.

Під час засідання начальниця управління праці Наталія Дмитраш доповіла по питанню допомоги по частковому безробіттю у період карантину.

З короткою презентацією по темі доповіді можна ознайомитися за посиланням:

https://bit.ly/3eg7da5

На засіданні Дорадчої ради також було обрано нового голову ради. Ним став директор ТОВ "Мікрол" - Демчина Богдан Степанович.