Конкурс бізнес-планів

Конкурс бізнес-планів
В Івано-Франківській громаді за підтримки програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» триває навчальний курс «Основи бізнесу», який проводиться в рамках проєкту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки».
Під час курсу учасники отримують від досвідчених тренерів знання про різні аспекти бізнесу, необхідні для започаткування власної справи, які включають правові, фінансові аспекти, маркетинг, управління ресурсами, розуміння ринку і цільової аудиторії та загальне уявлення про те, як працює бізнес-середовище.
Протягом вересня-жовтня слухачі курсу «Основи бізнесу» вчилися формувати бізнес-ідеї, проводити дослідження ринку, визначати конкурентні переваги свого продукту або послуги, розробляти маркетингові плани та здійснювати пошук джерел фінансування. Однією із найважливіших навичок, отриманих під час навчання, стало вивчення того, як формувати ефективний бізнес-план. Написання бізнес-плану - це важливий етап у створенні та розвитку бізнесу, особливо для підприємців-початківців. Саме він допомагає ретельно проаналізувати бізнес-ідею та розробити стратегію для досягнення успіху.
24 жовтня в «Бізнес-інкубаторі» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулася презентація розроблених бізнес-планів. Цікаві бізнес-ідеї учасників курсу на різні тематики - від відкриття магазину-ательє до створення українсько-китайського центру - викликали жваве обговорення. Експерти-тренери давали корисні поради, як вдосконалити бізнес-плани, а члени конкурсної комісії, серед яких були досвідчені підприємці, оцінювали конкурентність ідей, ризики їх впровадження, інноваційність та потенціал.
Конкурс бізнес-планів дав можливість учасникам не тільки презентувати власні ідеї, але й отримати поради як покращити бізнес-плани, зменшити ймовірність невдачі та досягти успіху. Три переможці конкурсу отримають менторську підтримку на реалізацію власної бізнес-ідеї в межах проєкту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки». Підтримка досвідчених експертів допоможе підприємцям-початківцям вдосконалити розроблені бізнес-плани, зробити їх більш конкурентоспроможними та готовими до впровадження на ринку. Ментори поділяться з переможцями конкурсу бізнес-планів не лише знаннями, а й допоможуть уникнути багатьох поширених помилок та ризиків, пов'язаних із запуском бізнесу. Також для переможців конкурсу будуть створені промоційні відеоролики та надана допомога у їх просуванні.
Проведення таких конкурсів серед підприємців-початківців сприяє розвитку інновацій, виховує підприємницьке мислення, допомагає в залученні інвестицій та розширює мережу контактів, а це може стати ключем до успіху і стартовою точкою для втілення своїх амбіцій та ідей.
Проєкт «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки» реалізується в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua
Зміст публікації є виключною відповідальністю Івано-Франківської міської ради і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.