Відбулася презентація акції «Купуємо Івано-Франківське – даємо роботу іванофранківцям» під час семінару

Відбулася презентація акції «Купуємо Івано-Франківське – даємо роботу іванофранківцям» під час семінару

25 травня поточного року у Івано-Франківську в приміщенні обласної державної адміністрації відбувся семінар з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування у сферах надання публічних послуг, енергозбереження та енергоефективності, розвитку бізнесу та співробітництва громад», в якому взяли участь представники управління економічного та інтеграційного  розвитку виконавчого комітету міської ради.

Захід організований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у співпраці з Програмою Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні», відбувся за участі представників вищезазначених відомств, експертів Програми Ради Європи та має на меті вивчення досвіду регіонів щодо впровадження ефективних практик місцевого самоврядування та обмін таким досвідом.

Івано-Франківська міська рада як переможець конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування – 2014» в номінації «Влада та бізнес: сприяння, партнерство» презентувала впровадження успішної практики – практика проведення місцевої промоційної акції «Купуємо івано-франківське – даємо роботу іванофранківцям» та підписання Меморандуму про співробітництво підприємств роздрібної торгівлі та підприємств харчової галузі міста, основною метою яких є сприяння місцевому товаровиробнику та популяризація місцевої продукції.

Зі слів заступника начальника управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради Володимира Устинського, позитивними моментами у впровадженні такої корисної ініціативи для підприємств – це можливість збільшувати свої виробничі потужності, нарощувати обсяги виробництва і реалізації, орієнтуючись на місцевого споживача, для мешканців міста – можливість ознайомлення з промисловим потенціалом міста, у тому числі для молоді – потенційне працевлаштування, а для міста в цілому - наповнення міського бюджету, створення нових робочих місць, розвиток промисловості та інвестиційна привабливість.

Як результат, місто отримує високі показники із залучення прямих іноземних інвестицій. Так, за 2014 рік Івано-Франківськ отримало інвестицій в сумі близько 246 млн. доларів США, що є найвищим показником з початку інвестування, та більша частина яких інвестована саме в промислові виробництва.

Також на семінарі презентовано декілька кращих практик місцевого самоврядування регіону: запровадження енергоефективних заходів на території Старолисецької сільської ради шляхом використання місцевих природних ресурсів та реалізація програм енергоефективності та енергозбереження у місті Долині.